100 души в община Свищов получават топъл обяд - velikotarnovo.utre.bg

100 души в община Свищов получават топъл обяд

23 май 2020, 13:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Услугата ще се предлага до 11 юни

От 23.04.2020 г. Домашен социален патронаж – град Свищов предоставя „топъл обяд“ по Програма „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020“ на 100 (сто) потребители, отговарящи на едно от следните условия: лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина; уязвими лица, в т.ч. възрастни над 65 г., без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да  се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната; лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат на заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

В община Свищов потребителите, отговарящи на условията и включени в проекта, са: от град Свищов - 39 ; от селата: Алеково, Александрово, Българско сливово, Деляновци, Драгомирово, Козловец, Морава, Ореш, Хаджидимитрово и Царевец по 5, с. Горна студена - 4 и село Овча могила – 7.

Приготвената храна от ДСП се доставя до дома на потребителите ежедневно  /супа, основно ястие, десерт и 1 хляб в работните дни/. Лицата ще получават топъл обяд до 11.06.2020 г. Проектът е финансиран от Агенция за социално подпомагане.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета