57-годишен е в горнооряховската болница с Covid-19

Животът

23-05-2020, 11:37

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За последното денонощие са установени 36 нови заболели в страната

За последното денонощие са установени 36 нови случаи на заразени с коронавирус. От тях 11 души са приети в болница. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на брифинг на Министерския съвет.

Един от новозаразените е мъж на 57 г. от област Велико Търново, Той е потърсил лекарска помощ в Горна Оряховица. Направен му е тест, който е с положителен резултат. Мъжът е настанен в специализираното отделение на МБАЛ "Св. Иван Рилски". Установяват се лицата, с които е бил контактен.

Към 16:30 часа вчера, по данни на РЗИ, в областта са карантинирани 1114 лица, а с изтекла карантина – 2921 души. Диагностицирани с коронавирус COVID–19 в Търновско вече са 28 лица, излекуваните са 10 лица, а починалите от началото на епидемията са четирима.

Новите 36 заразени в страната са от 11 области - в София случаите са 15, в Ямбол са 8, в Благоевград са 3, в Ловеч и Пазарджик по два. Във Враца, Велико Търново, Габрово, Хасково, Плевен и Сливен също има по един новозаразен. Заразено е и 17-годишно дете в Кнежа, което е свързано с друг случай, отпреди два дни.
Има и нови случаи на медици с Covid-19 - става дума за лекар от Ловеч и санитар от Ямбол.
За денонощието са излекувани 39 души, а общият брой на оздравелите става 808. Доц. Димов обясни, че се считат за излекувани пациентите, след като вече нямат клинични признаци нареспираторно заболяване, но също така и след отрицателен писиар тест за коронавируса.
В момента на лечение в болница са 258 души, като от тях 29 са на интензивно лечение.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)