4 обекта затвори за седмица РЗИ – Велико Търново за неспазване на мерките

Животът

23-05-2020, 13:45

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Издадени са 50 предписания относно предстоящите матури

101 проверки в обекти с обществено предназначение и в обекти, предоставящи услуги за населението, са извършили контролните органи на РЗИ – Велико Търново за седмица. За установени нарушения са предприети следните административно-наказателни мерки – издадени са 4 заповеди за спиране експлоатацията на обекти и 2 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки; съставен е 1 акт за установяване на административно нарушение.
По инициатива на Районна прокуратура – Свищов са извършени 26 проверки, с които са обхванати общо 23 обекта. Резултатите от проверката показват, че в проверените обекти като цяло се спазват разпоредените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

В лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ на територията областта са осъществени 36 проверки по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с епидемичната обстановка за COVID - 19 и са издадени 2 предписания.
Във връзка с организацията и провеждането на изпитите от Националното външно оценяване за 7-ми клас и държавните зрелостни изпити за 12-ти клас са издадени 50 броя предписания.
Към 22.05.2020 г. с изследване за COVID – 19 са обхванати общо 210 души от персонала на 9 институции за предоставяне на социални услуги на територията на област Велико Търново. Управителите на институциите своевременно са информирани за резултатите от проведените изследвания, които са отрицателни. Изследванията продължават.
За периода 15.05 – 22.05.2020 г., в разкрития в РЗИ – Велико Търново колцентър са постъпили общо 140 запитвания от граждани, организации и др., на които е отговорено във възможно най-кратък срок и 6 сигнала от граждани, проверени своевременно.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)