Димитър Николов: Честваме деня на българската идентичност

Мисия

24-05-2020, 10:51

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празничен поздрав на председателя на Общински съвет - Горна Оряховица

Уважаеми дами и господа, скъпи съграждани,
 
Приемете искрения ми поздрав по повод 24 май, най-обединяващият национален празник в календара на Република България!
В ситуация на извънредна обстановка, той ще бъде по-различен, без шествия, без химн, без лентите „Отличник”. Всъщност всеки от нас ще го отпразнува така, както винаги го е правил, с преклонение, към светите братя, към учителите, които продължават тяхното дело!
По време на борбите за църковна независимост от началото на 18 век делото на Кирил и Методий служи като стимул за противопоставяне на гръцката Вселенска патриаршия и борбата на България за автокефална църква.
В началото бе Словото, и словото бе в Бог, и Бог бе в словото. Денят на честването на двамата братя е най-яркият израз на националната идентичност, на българското преклонение пред образованието, науката и културата.
На този ден обръщаме поглед с много благодарност към нашите учители, които ни въвеждат в тайните на българското слово и писменост. Не спирайте да ги подкрепяте! Не спирайте да култивирате в децата си любов към буквите, писаното слово и култура! С чест и достойнство да отстояваме нашата национална и културна идентичност! Само така ще утвърждаваме нашата принадлежност към славен народ, с изключителен принос към европейската цивилизация!
 
Димитър Николов
Председател на Общински съвет - Горна Оряховица



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов