Инж. Дилян Млъзев: Днес отдаваме почит на всички, без които България не би съществувала

Мисия

24-05-2020, 10:56

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празничен поздрав на кмета на община Елена

Честит 24 май, скъпи съграждани!

Щастлив съм да ви поздравя с най-светлия, най-духовния за всички българи празник!
Днес отдаваме почит към всички онези деятели на просвещението, културата, науката, без които България не би съществувала.
Еленчани се изпълваме с благодарност, но и с отговорност, защото знаем колко много са онези, родени в малкото ни възрожденски градче, видни даскали, духовници, писатели, поети, краеведи, художници, артисти, научни работници…
Защото ние имаме един Стоян Михайловски, чиито пламенни слова „Върви, народе възродени…“ ще звучат днес във всяко кътче на страната и по света, където живеят българи, имаме и една Даскалоливница, първото класно училище, дало образование на плеяда възрожденци, запалили огъня на просветата в сърцата на хилядите свои ученици.
Дълъг е списъкът на будителите еленски и е хубаво, че днес тяхното дело достойно продължават нашите учители, музейни работници, библиотечни и читалищни деятели, хората на изкуството. На всички тях пожелавам да бъдат все така всеотдайни, креативни и последователни в затвърждаване авторитета на родния град.
Честит да е празникът и на вас, скъпи ученици! Успявайте във всичко, с което се занимавате, не забравяйте, че вие сте нашата надежда за по-доброто бъдеще на родната Елена!

Светъл и споделен празник!

Инж. Дилян Млъзев
Кмет на община Елена

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов