Бум на кражби през последните дни в областта

Крими

26-05-2020, 10:31

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обират къщи, магазини и кафе автомати

Ръст на кражбите в областта през последните дни сочат данните на Областната дирекция на МВР.

Взломна кражба на картини и сувенири от търговски обект в областния град, разследват служители на местното полицейско управление. Сигнал за случая е получен на 22 май.

Техника е изчезнала от жилище в с. Върбовка Деянието е извършено в периода 21-22 май, чрез взломяване на прозорец.

От вила в землището на с. Красно градище неизвестни до момента са откраднали покъщнина. Апашите влезли в жилището, след като разбили прозорец. Покъщнина липсва и от дом в с. Коевци. Там сигналът е подаден от потърпевшите в събота.

Взломна кражба на 90 лв. от кафе автомат в крайдунавския град, разследват служители на РУ – Свищов.

Във Велико Търново полицията издирва откраднат мотопед. Сигнал за случая е получен в неделя вечерта. По данни на тъжителя возилото е било отнето от неукрепена постройка със свободен достъп в с. Арбанаси.

Електронна везна, фритюрници и два газови котлона са откраднали неизвестни от кухненско помещение на неработещо заведение в с. Момин сбор. Деянието е извършено в периода 23-25 май, чрез взломяване на входна врата.

На всички местопроизшествия полицията е извършила огледи и са образувани досъдебни производства.

Междувременно на 22 май органите на реда са задържали 20-годишен столичанин непосредствено след счупване на стъклопакет на къща в крайдунавския град. Младежът е известен на полицията. Срещу него е започнато бързо производство.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)