8 месеца затвор за рецидивист, свил 37 суджука - velikotarnovo.utre.bg

8 месеца затвор за рецидивист, свил 37 суджука

26 май 2020, 13:02 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay

Две джебчийки се споразумяха с прокуратурата за условни присъди

Осем месеца лишаване от свобода е наказанието, което е наложено  на рецидивист за извършена кражба. След внесен в съда обвинителен акт, М.П. е признат за виновен и осъден за това, че в периода от 17.01.2020 г. до 19.01.2020 г. в гр. В.Търново, отнел чужди движими вещи - 37 броя домашен суджук на обща стойност 130,04 лева, от владението на собствениците, без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив. 

След одобрено от съда споразумение, постигнато с прокуратурата, Р.Н. се призна за виновна и е осъдена за това, че на 14.12.2019 г. в гр. Велико Търново, в магазин за дрехи, по специален начин – с особена ловкост, отнела от владението на собственичката, без нейното съгласие с намерение противозаконно да присвои дамски портфейл, съдържащ сумата от 474 лв. и валута, всичко на обща стойност 586.82 лв. като случаят е немаловажен и до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, откраднатите вещи са възстановени. Наложено и е наказание една година и шест месеца пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес; задължителни периодични срещи с пробационен служител  и ограничения в свободното придвижване – забрана да посещава търговския комплекс, в който е извършила кражбата.

След одобрено от съда споразумение с прокуратурата, наказание от три месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок ще изтърпи и В.Г. за извършен грабеж. Тя се и признала за виновна за това, че на 02.11.2019 г. в гр. Велико Търново, отнела от владението на собственичката с намерение противозаконно да присвои дамско портмоне, съдържащо ключове и 3 лв. - всички вещи на обща стойност 12 лв., като употребила за това сила.

Одобрените от съда споразумения имат последици на влезли в сила присъди.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета