Започва поетапното нормализиране на автобусния график в община Велико Търново

Мисия

28-05-2020, 12:24

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

След 14 юни ще се извърши анализ на пътникопотока и ще се извършат нужните промени

Редица населени места в община Велико Търново останаха без обществен транспорт по време на извънредното положение. Това са селища като  Велчево, Арбанаси, Емен, Мишеморков хан, Русаля, Буковец. Това каза кметът на общината инж. Даниел Панов в отговор на питане от страна на общинския съветник Валерия Дончева, свързано с графика на автобусния транспорт.

Възстановен е нормалния график в градския транспорт на линиите 110, 4 и 70. В междуселищния превоз на територията на общината са възстановени курсовете до Ново село, Малък чифрик, Беляковец и Леденик, без последните два курса. Пътуват автобусите до Килифарево, Нацовци, Големаните и Пласово в делнични дни.

Селата Ресен, Водолей и Дичин се обслужват от линията Велико Търново – Павликени, поддържана от нашата община. От страна на община Павликени линията още не е възстановена. Пътуващите от село Ресен се обслужват и от линията Велико Търново - Никюп, където не е възстановен курсът през почивните дни.

Линията Присово – Пчелище – Миндя все още е на редуциран график. Не е възстановена линията Велико Търново – Керека, която обслужва Буковец, като това ще стане от 1-ви юни.

Почти е възстановена линията Велико Търново – Дебелец.

Нормализирането на автобусния график се извършва поетапно, подчерта инж. Даниел Панов. След 14 юни, заедно с кметовете и кметските наместници, ще се извърши анализ за пътникопотока и ще се извършат необходимите промени в транспортните схеми. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов