Инж. Добромир Добрев: Горнооряховчани умеят да градят и да пазят

Мисия

29-05-2020, 13:49

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздрав на кмета на община Горна Оряховица по повод празника на града

Уважаеми съграждани,
 
На тази дата трябваше заедно да отпразнуваме 150-тата годишнина на нашия град!
Камък по камък, поколение след поколение – Горна Оряховица се развива и променя. Нашата градска история е събрала толкова много през тези 15 десетилетия. Има майстори суджукари, предприемчиви търговци и будни възрожденци. Има горди българки и храбри въстаници, които ще доведат свободата. Преди повече от век тук ще пристигне първият локомотив, ще заработи първата захарна фабрика. Тук е страшното земетресение, изравнило града със земята, тук са и хората, издигнали всичко отново… Има ги Никола Петров, Атанас Буров, Петко Момчилов... Има го техния пример!
Затова днес горнооряховчани умеят да градят и да пазят. Така сме възпитани и на това учим децата си. Затова Горна Оряховица не просто я има, а е сред добрите места за живеене в България. В последното десетилетие нашата Община печели не един път награди за развитието и благоустрояването си. Това е признание за всички нас и допълнителен стимул за моя екип, да продължи да работи смело по редица нови, големи проекти.
За съжаление днес няма да можем да отпразнуваме юбилея на нашата Горна Оряховица. Убеден съм, че скоро проблемът, пред който бе изправен целият свят, ще остане зад нас и ще преборим неговите последици възможно най-бързо!
Тогава отново ще можем да бъдем заедно на площад „Георги Измирлиев“, за да Ви кажа колко съм горд с Вас, с Вашето трудолюбие и отговорност! Тогава ще се поздравим с честита 150-годишнина, горнооряховчани!
 
Инж. Добромир Добрев
Кмет на Община Горна Оряховица



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов