Янко Янев ще изпълнява функциите на административен ръководител на ВТАС след изтичането на мандата

Животът

01-06-2020, 12:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поради изтичане на петгодишния мандат на административния ръководител и председател на Апелативен съд – Велико Търново, считано от 02.06.2020 г. съдия Янко Янев ще изпълнява функциите на такъв до избора на нов председател на съда. Той бе определен за и.ф. административен ръководител с решение на Съдийска колегия на Висшия съдебен съвет от 19.05.2020 г., в изпълнение на по-ранно решение на СК от 23.10.2018 г., съгласно което с решението за откриване на процедурата за избор на нов ръководител, СК на ВСС може да приеме решение, с което, след съгласие на ръководителя с изтекъл мандат, да определи същия за и.ф. административен ръководител до избора на нов, считано от датата на изтичане на мандата му.

Решение за откриване на процедура за избор на нов административен ръководител на Апелативен съд – Велико Търново бе взето от СК на ВСС на с решение по протокол №14/28.04.2020 г., обнародвано в Държавен вестник на 22.05.2020 г. Съгласно процедурата, предложения за назначаване на административен ръководител ще се приемат, заедно с изискуемите документи в срок до 22.06.2020 г., след което Съдийска колегия на Висшия съдебен съвет, чрез гласуване, следва да определи кандидатът, който ще заеме длъжността.

Съдия Янко Янев встъпи в длъжност като административен ръководител-председател на Апелативен съд – Велико Търново на 1 юни 2015 г., като това е първият му мандат като председател на съда.

 

 

 

 

        

        

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов