„Ботев” Дебелец и „Болярчета” обединяват сили в името на детско-юношеския футбол

Спорт

02-06-2020, 12:02

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двата клуба създават съвместен тим във формата Футбол 11, целта е участие в елитните първенства

Два футболни клуба – „Ботев” Дебелец и „Болярчета” – Велико Търново, обединяват усилия в името на развитието на детско-юношеския футбол. Целта на треньорите е деца над 12-годишна възраст да влязат във формата „Футбол 11” и да стартират участие в зоналното първенство, подчертаха на брифинг днес президентът на тима в Дебелец Георги Недев и треньорът на „Болярчета” Десислав Божков.  По-далечната цел на съвместното сътрудничество е оформянето на мъжки тим.

„Ползите за децата ще е въвеждането от начален етап на една обща методика, за която вече водим разговори с детско-юношеската школа на „Аякс”. Ще се стремим да дадем шанс за развитие на децата и участието им в елитните първенство.” – подчерта Георги Недев.

За тренировки на децата ще се използва спортната база в Дебелец, а треньори на „Футбол 11” ще са Калоян Калчев и Десислав Божков. Общият тим ще носи името „Ботев” – Дебелец.

40 малчугани тренират футбол в Дебелец, като наскоро е сформирана група и в детската градина.

В „Болярчета” страстта към топката споделят над 250 деца. Клубът вече е организирал мащабен летен турнир през август, който ще се проведе в село Калайджии. В него сили ще премерят наборите 2010, 2011 и 2012 година, като ще играят по 6 отбора от всяка възраст от цялата страна. Подготвя се и превърналият се в традиционен осми зимен турнир в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов