Младо семейство дари кислородни палатки на търновската неонатология

Животът

02-06-2020, 18:58

Снимка:

МОБАЛ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В момента в интензивния сектор на отделението са настанени 10 деца, от които три двойки близнаци

По повод Деня на детето, родители на тримесечно бебе дариха две кислородни палатки на Отделението по неонатология в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Веднага след раждането, младото семейство решило да изкаже своята благодарност към екипа с дарение, което да подпомогне работата в отделението.

"Това, което видяхме от целия екип на неонатологията, беше отношението към децата, любовта, с която го вземат и как го гледат като тяхно дете. Просто си личеше, че всички работят от сърце тази професия, че всяко едно дете тук е като тяхно . Решихме да им благодарим по този начин, защото знаем, че най-много ще се радват да се направи нещо за децата, защото те всеки ден дават сърцето си за тях", споделя семейството, което иска да запази анонимност.

Майката и бебето прекарали седмица под грижите на екипа на родилно отделение и неонатология след раждането.

"Седяхме седем дни , прекарахме време и в семейната стая, за която изказваме своите адмирации, че е направена. Семейната стая помага на родителите, защото там се чувстваш много по-спокоен. Много ми помогнаха, защото това е първото ни дете, ние не знаехме за какво става въпрос, но винаги с усмивка ни вземаха и връщаха детето, постоянно бяхме информирани. Лекарите, трябва да се подкрепят, защото много неща се виждат, но и много неща не се виждат, не се вижда, като например, че тези хора по празници не са със семействата си и в същото време се грижат за здравето на нечий близък", допълва още млада майка.

В момента в интензивния сектор на неонатологията са настанени 10 деца, от които три са двойките близнаци.

През месец март в отделението е имало 94 новородени, от които 7 недоносени, една двойка близнаци , родени в 28 гестационна седмица, като през интензивен сектор са лекувани 16 деца. През април екипът се грижи за 76 новородени, 8 недоносени, 2 двойки близнаци, като от тях 18 деца са били настанени в интензивен сектор. През май броят на новородените е 70, 6 от тях недоносени , 13 в интензивен сектор и една двойка близнаци.

"Изказваме огромната си благодарност към всички дарители, които по всякакъв начин ни подкрепят. Благодарим и на това младо семейство, което прави този жест, тази подкрепа е повече от ценна за нас", подчертава д-р Кина Николова, началник на Отделението по неонатология във великотърновската болница.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов