Предстоят нови интересни сблъсъци в Бундеслигата този уикенд

Спорт

03-06-2020, 23:05

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Голямото дерби ще се проведе в събота от 16:30 часа на стадион „БайАрена“

Футболното първенство на Германия - "Първа Бундеслига", навлиза в заключителната си фаза. Този уикенд ще се проведе 30-ият кръг на шампионата като до края на сезона остават пет кръга. Очакват ни много интересни двубои от немското първенство в събота и неделя като в тази статия ще направим кратък преглед на най-интригуващите двубои от елитната дивизия на Германия.

Голямото дерби ще се проведе в събота от 16:30 часа на стадион „БайАрена“. Байер Леверкузен се изправя срещу лидера Байерн Мюнхен. Баварците имат седем точки аванс на върха в класирането и са на няколко победи от спечелването на осма поредна титла. Байерн разгроми Фортуна Дюселдорф с 5:0 и записа осма поредна победа в първенството. Очакванията на букмейкърите са тимът на Ханзи Флик да спечели и в Леверкузен. Efbet не дава големи шансове на Байер Леверкузен в предстоящия сблъсък, тъй като коефициентът за техен успех е 6.00. Домакините обаче имат 4 победи в изминалите си 5 мача в Бундеслигата, така че Байерн Мюнхен трябва да подходи много внимателно към тази среща. Това е и най-тежкото изпитание на баварците до края на сезона. Ако те спечелят на "БайАрена", спокойно може да бъдат обявени за шампиони за сезон 2019/20 в Бундеслигата.

В друг интересен двубой тази събота от немското първенство, Борусия Дортмунд посреща Херта от 19:30 часа. Борусия има 4 успеха в изминалите си 5 двубоя в лигата и ще се стреми към нов успех в събота вечер. "Жълто-черните" се надяват Байерн да загуби точки в Леверкузен, а при успех срещу Херта те да съкратят разликата до върха на 4 или 5 точки. Борусия направи зашеметяващо представяне в миналия кръг, като разгроми Падерборн с 6:1. Предстоящият им опонент Херта обаче е доста по-класен. Берлинчани имат 3 победи и 2 равенства в последните си 5 двубоя, така че са труден отбор за побеждаване в последно време.

Друг от отборите в челото - РБ Лайпциг, се изправя срещу Падерборн у дома в събота. Въпреки че букмейкърът Ефбет е популярен с атрактивни коефициенти, то в тази среща ставката за краен изход 1 е много ниска и това е нормално, тъй като третият в класирането е домакин на последния. Всичко друго освен убедителна победа за Лайпциг в този мач ще бъде изненада.

В съботния следобед ще има още две срещи от немското първенство - Айнтрахт Франкфурт срещу Майнц и Форуна Дюселдорф срещу Хофенхайм. В двата мача няма изявени фаворити за победата и се очакват оспорвани двубои.

Бундеслигата ще предложи три срещи в неделя този уикенд, като в първия мач Вердер посреща Волфсбург. Гостите влизат като фаворити в срещата, а Вердер се нуждае от точки, за да оцелее. "Бременските музикани" са в зоната на изпадащите и са на 3 пункта от спасителната зона. Волфсбург пък ще се стреми да запази мястото си в топ 6 на класирането, тъй като има равен брой точки със седмия Хофенхайм преди началото на кръга.

В другите два двубоя в неделя, Шалке гостува на Унион Берлин в опит да спре пропадането си, а Аугсбург е домакин на Кьолн в битка между два тима от долната половина на таблицата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)