168 проверки за седмица извърши РЗИ в институции в областта

Животът

06-06-2020, 14:17

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

10 предписания са издадени на басейните преди старта на сезона

Извършени са 168 проверки в детски и учебни заведения, специализирани институции за предоставяне на социални услуги, места за настаняване, бази за туризъм, центрове за работа с деца, магазини за хранителни и нехранителни стоки, заведения за хранене и развлечения, административни офиси, при които не са установени нарушения на въведените със заповедите на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. Това сочат данните на РЗИ – Велико Търново относно контролът, извършен в периода 30 май – 5 юни.
В лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ на територията областта са извършени 37 проверки по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с епидемичната обстановка за COVID - 19 и са издадени 2 предписания.
Издадени са 14 предписания относно спазване на въведените противоепидемични мерки и са извършени проверки в 23 училища. Осъществени са 22 проверки по спазване на мерките за организиране на дейностите в детските градини и детските ясли след възстановяване на приема на деца, при които не са установени нарушения.
Във връзка с подготовката на откритите плувни басейни за активния летен сезон и ограничаване на разпространението на COVID - 19 на територията на областта са издадени 10 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.
Към 5-ти юни са изследвани общо 378 лица персонал от 13 специализирани институции за социални услуги. Управителите на институциите своевременно са информирани за резултатите от проведените изследвания, които са отрицателни.
За периода 30.05 – 05.06.2020 г. в разкрития в РЗИ – Велико Търново колцентър са постъпили (по обявените телефони и електронни пощи) общо 182 запитвания и сигнали от граждани, организации и др., на които е отговорено във възможно най-кратък срок, а сигналите (4) са проверени своевременно.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов