Задържаха престъпна група, действала на територията на Велико Търново - velikotarnovo.utre.bg

Задържаха престъпна група, действала на територията на Велико Търново

06 юни 2020, 20:29 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

Операцията е под ръководството на Специализираната прокуратура

Днес, на територията на община Павел баня и в градовете Казанлък, Велико Търново и Габрово се провеждат действия по разследване на Специализираната прокуратура срещу организираната престъпна група за производство, държане и разпространение на наркотици.
Действията се водят от служители на Териториалните служби да борба с организираната престъпност и на Областните дирекции на МВР във Велико Търново и Стара Загора под ръководството на прокурори от Специализираната прокуратура, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ на МВР.
Към момента са задържани 14 лица по Закона за МВР за срок до 24 часа. Предстои наблюдаващите прокурори да преценят на кои от тях да бъдат повдигнати обвинения, за какви деяния и какви мерки за неотклонение да им бъдат определени.
Извършени са претърсвания и изземвания на 16 адреса. Намерени и иззети са радиостанции, тапи за заглушаване, както и голямо количество наркотични вещества – амфетамини, метамфетамини, марихуана, прекурсори, колби, стъкленици и други съдове, необходими за производство.
В жилище, обитавано от едно от задържаните лица, са намерени и иззети 43 банкноти с номинал 100 евро. За тях е изготвена експертна справка, според която те са неистински парични знаци.
Към момента се водят разпити на свидетели. Събраните доказателства сочат, че престъпната група е действала от лятото на 2018 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета