Въпреки пандемията строителната активност във Велико Търново остава висока

Мисия

13-06-2020, 14:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изграждат халета в двете индустриални зони на града

Строителната активност във Велико Търново остава висока въпреки епидемията от COVID-19. Строителните разрешения за периода от началото на годината до края на май са точно толкова, колкото за същия период на миналата година. Това съобщи главният архитект на старопрестолния град - Николай Малаков за Кмета.бг. По 114 са одобрените процедури за петте месеца и на тази, и на миналата година. Инвестиционни намерения има както в сферата на промишлеността, така за жилищно строителство и за туризъм. Вече се работи по изграждането на нови обекти в Западната индустриална зона и в Южната промишлена зона – халета и производствени цехове. Нов комплекс в Западна индустриална зона ще строи и една от големите компании в сферата на преработвателната промишленост.

Одобрено е строителството на два големи жилищни комплекса в района между кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“ – край новата улица „Иларион Драгостинов“, всеки от които ще се простира върху площ от 15 декара. Нов голям комплекс ще бъде построен и в другия край на кв. „Бузлуджа“ - до бившата бензиностанция. Издадени са и строителни разрешения за два хотелски комплекса.

Активността не е само в града, но и в населените места от общината, където вече са одобрени десетки преписки за нови еднофамилни къщи. През последното тримесечие интересът към имоти в селата расте.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов