Оставиха в ареста хулиган, вилнял с брадва във вход на блок

Крими

15-06-2020, 13:53

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът почупил стъклопакети, охранителна камера и вратата на асансьора

Районен съд – В. Търново уважи искането на Районна прокуратура –Велико Търново и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на мъж за извършени хулиганство и повреждане на чужди вещи.  

Г. П. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 09.06.2020 г. в гр. Велико Търново, ул. „Бяла Бона”, на площадка на първи етаж на жилищен блок, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като: около 04,00 часа безпричинно удрял с брадва и унищожил два броя стъклопакети на входа и около 18,30 часа  безпричинно удрял с точилка и унищожил охранителна камера и стъкло на врата на асансьор.

Привлечен е като обвиняем и за това, че противозаконно повредил и унищожил чужди движими вещи, с което причинил на собствениците им имуществени вреди на обща стойност 184,90 лева.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Г.П. да се укрие и да извърши престъпление.

Определението на Районен съд - В. Търново подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов