Връчиха отличията на носителите на наградите „Млада Горна Оряховица“

Мисия

15-06-2020, 17:28

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С призьорите се срещнаха инж. Добромир Добрев и Димитър Николов

Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов днес се срещнаха с носителите на тазгодишните награди „Млада Горна Оряховица“, които традиционно, в навечерието на 24 май, се присъждат за постижения в различни категории. Двамата връчиха отличията на горнооряховските  момичета и момчета, заедно с председателя на Общинския съвет.
В сферата на образованието и науката с приза е удостоен възпитаникът на ОУ „Иван Вазов“ Илия Ников. Седмокласникът е носител на два сребърни медала от финалите на Международното състезание „Математика без граници“, в което годишно вземат участие над 20 000 ученици от цял свят, класиран е на първи места в Областните кръгове на олимпиадите по математика, химия и физика. Илия Ников е призьор и от много други състезания, конкурси и олимпиади, включително и по английски език и музика.
В сферата на културата и изкуството тази година наградата „Млада Горна Оряховица“ се присъжда на Кристина Енчева. Тя е второкласничка в СУ „Вичо Грънчаров“. Кристина Енчева е носител на 2 златни медала от Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика“ и от Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, гр. Шумен, сребърен медал от Националния конкурс „Музикален импулс“, гр. Бургас, награди и грамоти от национални и международни конкурси и фестивали. Само преди дни 8-годишната Кристина Енчева спечели Гран при на деветото издание на фестивала за испанска и романска музика Abanico.
Тази година в сферата на спорта отличието „Млада Горна Оряховица“ е присъдено на тройка жени 11-16 г. – Маринела Люцканова, Елина Хинкова от КСА „Акро Нова“ и Александра Нямова състезател на СКА „Джим Денс“. И трите състезателки имат богат и натрупан опит в държавни първенства и международни турнири по акробатика. Носители са на множество медали, от които почти всички са златни. През 2019 г. горнооряховската тройка акробатки е част от Националния отбол и представят България на Европейското първенство в гр. Холон, Израел. От 29 двойки, момичетата се класират 9-ти. След Европейското първенство, подготовката им продължава в по-високата възрастова група.
„Благодаря на отличените младежи, на техните учители, ръководители и треньори за това, че ни дават толкова чести поводи за гордост! Поздравления и за техните семейства! С тези отличия се стремим да вдъхновяваме децата на Горна Оряховица за още по-високи цели и постижения. Много съм щастлив, тъй като опитът ни през годините показва, че отличията наистина се отразяват стимулиращо на младите таланти.“ – каза инж. Добромир Добрев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)