Теренните проверки за Кампания 2020 започват от обвързаното подпомагане за зеленчуци

Животът

17-06-2020, 14:08

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Контролът стартира с посещения на място на декларираните площи по схемите

От утре, 18 юни, започват теренните проверки по подадените заявления за директни плащания за Кампания 2020. Контролът стартира с посещения на място на декларираните площи по схемите за обвързано подпомагане за зеленчуци. При проверките на място се измерва размера на парцелите и се констатира наличието на заявените за подпомогне култури. Установява се още и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да гарантират получаването на добиви.

Припомняме, че през 2019 г. теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа в сектор „Плодове и зеленчуци“ бяха увеличени на 50%, вместо законово установените 5% от заявените площи.

След анализ на резултатите от извършените проверки през 2019 г. и спрямо подадените заявления за Кампания 2020, за първите посещения на място са избрани заявления със следните култури: домати - оранжерийно производство, пипер - оранжерийно производство, краставици - оранжерийно производство, домати на открито, пипер на открито, краставици на открито, корнишони на открито, лук, чесън, картофи.

Ще се проверяват и кандидати с констатирани несъответствия от миналата година, които за Кампания 2020 са заявили отново схеми за обвързано подпомагане за зеленчуци.

ДФ „Земеделие“ - РА продължава да работи в режим на активен контрол не само върху схемите за обвързано подпомагане, но и по всички схеми, мерки и програми, които администрира.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)