Парковете във Велико Търново – с алеи за преминаване с домашни кучета

Мисия

18-06-2020, 15:12

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Скиците са публикувани в интернет портала на Общината

Във великотърновските паркове започна маркиране на алеите, по които собствениците на кучета ще могат да преминават с тях при разходка. В началото и в края на всеки от маршрутите ще бъдат поставени съответните обозначения. Скиците са публикувани в интернет портала на Община Велико Търново и всеки може да се запознае с тях на следния адрес:

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/zelena-sistema/skici-situacii-ot-dejstvash-pup-gr-veliko-tarnovo-s-oboznacheno-predlozhenie-marshruti-preminavane-domashni-liubimci/.

Разчертаването ще продължи след стабилизиране на времето.

Със заповед на кмета Даниел Панов разходките с кучета са разрешени по обособени алеи в парковете „Марно поле“, „Дружба“, „Колю Фичето“, „Бузлуджа“, „Акация“, „Никола Габровски“ и до църквата „Възкресение Христово“. Всеки стопанин е длъжен да носи паспорта на своя домашен любимец, а при разходка в парковете – да го води на повод, а при определени породи – и намордник.

Определени са и четири зони за свободно пускане на кучета – в специалните пространства в парковете „Колю Фичето“, „Дружба“ и „Никола Габровски“, както и в целия парк „Света гора“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)