В програмата на „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ” предстои „Телефон 112… Позвъни!”

Велико Търново Лайф

19-06-2020, 08:14

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          „Телефон 112… Позвъни!” от Емелияна Тотева и Веселин Василев е спектакълът на Театър ВЕСЕЛ, който ще представят  тази събота, 20 юни от 11.00 часа на откритата сцена „Арт Лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“. Постановката е дело на Веселин Василев, сценографията и куклите са на Емелияна Тотева, а музиката – на Петър Атанасчев. Ролята на Госпожа Жител изпълнява актрисата Елка Баланова, а на господин Пазител – Веселин Василев. Спектакълът на Театър ВЕСЕЛ е представян в програмата на фестивала  “Слънчоглед” в Благоевград – единствения театрален форум за деца у нас с екологична насоченост.

          “В беда ако си на 112 позвъни! Спасителния номер запомни!” е водещият мотив на представлението. Госпожа Жител и господин Пазител се грижат за хармонията на нашата планета, а Централната кула е техният главен помощник… Динамичен спектакъл, чийто сюжет разглежда социални и много популярни теми през последните години. От госпожа Жител и господин Пазител децата ще научат повече за правилата на улицата, за пожарната безопасност, за разделното сметосъбиране и екологията, както и за здравните и хигиенни навици. Очарователна е и срещата с Мечо, чиито щуротии обогатяват емоционално представлението.

          „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ” и предстоящият през юли и август Международен театрален фестивал „ЛЯТО, КУКЛИ и ПРИЯТЕЛИ” се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитията са от културния календар на Общината. Пиесите от двата форума ще се играят всяка събота до 29 август включително. Всички представления ще са с начален час 11,00. Входът е свободен.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов