Рецидивист, постоянно пребивал жена си пред децата им, отива на съд

Крими

23-06-2020, 12:46

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Насилникът удрял жертвата с брадва и я рязал с трион

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на телесни повреди и закани на жена, които са извършени в условията на домашно насилие. Обвиненията срещу М.М. са за това, че:

На 06.01.2020 г. в гр. Велико Търново, причинил чрез удар с ръка и удар с глава средна телесна повреда на Ф., като телесната повреда е причинена в условията на домашно насилие и представлява опасен рецидив.

На 20.01.2020 г. в гр. Велико Търново, причинил чрез удари с ръце и крака, удари с брадва и рязане с трион лека телесна повреда на Ф., изразяваща се в охлузна рана, отоци и кръвонасядания по тялото и лицето, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота, като телесната повреда е причинена в условията на домашно насилие.

В периода от 09.01.2020 г. до 20.01.2020 г. на два пъти в условията на продължавано престъпление в гр. Велико Търново, се заканил с престъпления против личността /че ще ѝ отреже езика, ще я обезобрази/ и с убийство на Ф., които заканвания са извършени в условията на домашно насилие и биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им. 

М.М. е осъждан единадесет пъти. От 16 години живеел с пострадалата на семейни начала. Често употребявал алкохол и проявявал ревност и това ставало повод за скандали, който прераствали в побой над жената, като това се случвало пред децата им. Биел пострадалата и отправял към нея заплахи - както за нанасяне на телесна повреда, така и за убийство. Това станало причина  жената да помоли в Отдела за закрила на детето да й бъде оказана помощ, като бъде настанена с децата си в приют.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото пред съда.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)