Община Велико Търново предвижда изграждането на детски увеселителен парк

Мисия

25-06-2020, 12:19

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той ще в северната част на града на терен от бившето Сержантско училище

Община Велико Търново ще изгради детски увеселителен парк в северната част на града. Това съобщи днес кметът на общината инж. Даниел Панов в отговор на питане от съветничката Елена Чамуркова ще бъде ли възстановено виенското колело в парк „Света гора” в старата столица.

„Паркът беше изцяло реконструиран с европейски средства, като по проекта има мораториум да не се извършват промени в рамките на 5 години. Този мораториум изтича тази година. След като, обаче сме се консултирали с експерти и посетихме няколко места с подобни съоръжения, стигнахме до извода, че неговото място не е в този парк, а по-скоро в северната част на Велико Търново. Затова, след придобиването на 20 дка от бившето Сержантско училище, ще кандидатстваме по европейска програма за изграждането там на детски увеселителен парк. В него място може да намери и виенско колело, но общината финансово няма как сама да го закупи, тъй като цените на едно ново съоръжение започват от 350 000 евро.” – подчерта инж. Панов.

 

През 2015 г., по време на традиционния коледен благотворителен бал на кмета бяха събрани 12 600 лв., предвидени първоначално за виенско колело, но през декември 2017 г. на поредния бал дарените 16 572 лв. бяха определени за реконструкция на детските площадки в ДГ „Слънце” и ДГ „Първи юни”. Така двете дарения бяха пренасочени за тези площадки и към 31 декември 2018 г. те станаха факт, припомни Даниел Панов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов