51 излезли от употреба коли, паркирани върху общински площи, е установила комисия през 2020 г.

Мисия

25-06-2020, 14:33

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Шест МПС вече са репатрирани, а 5 – разкомплектовани

От началото на 2020 г. до края на месец май комисия, назначена от кмета на община Велико Търново, е установила 51 излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани или изоставени върху общински площи. На 19 автомобила собствениците са открити, изпратени са 19 писмени предписания, а на 32 коли са залепени предписания. При неспазване на 3-дневен срок за преместване, се задейства процедура по принудително преместване на колата, поясни кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов в отговор на питане от съветничката от БСП Валерия Дончева.

Репатрирането на автомобилите става до площадка в Поликраище, където се разкомплектоват, ако в 14-дневен срок от принудителното преместване не са потърсени от собствениците.

Тази година са изпълнени 30 предписания, в процедура са 21 броя МПС, а за 16 от тях е изпратена справка до сектор „Пътна полиция”. Две от колите са запорирани със изпълнителни дела, за 3 коли са издадени заповеди за принудително преместване. Принудително преместени са 6 автомобила с влезли в сила заповеди, разкомплектовани на 5 броя.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов