Община Велико Търново стартира за втора година Кампания „Пази детето на пътя“

Мисия

27-06-2020, 12:55

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Акцията ще се провежда по веднъж през месеците юли, август и септември в населените места

С празнична програма започна кампанията „Пази детето на пътя“, която се реализира за втора поредна година във Велико Търново. Инициативата е в подкрепа на устойчивите политики на Община Велико Търново за превенция на пътната безопасност и има за цел да повиши вниманието на водачите на моторни превозни средства и отговорността им към децата на пътя, защото децата нямат спирачки.

И тази година кампанията се провежда под патронажа на проф. Георги Камарашев - зам.-кмет на Община Велико Търново и Председател на комисията за обществен ред и сигурност.  Организатори са общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, Районно управление на МВР-Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, Съюз на пивоварите в България и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” - с. Балван.

Начало на програмата със своя танц поставиха най-малките участници, децата от група „Звездичка“ при Детска градина „Слънчев дом“. Авторски стихотворения и „Детски протест на пътя“ представиха деца от центровете за работа с деца и младежи от селата Арбанаси, Самоводене, Беляковец и Шемшево.

Приветствие към участниците отправи Росица Димитрова, директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Тя пожела на децата да бъдат внимателни и отговорни участници в пътното движение и да имат едно щастливо лято, изпълнено с много игри. Приветствие и своето послание към децата отправи и  гл. инспектор Веселин Райков – началник на Районно управление на полицията.

По време на кампанията децата, придружавани от полицейски инспектори, спираха водачи на моторни превозни средства и минувачи и раздаваха информационни материали на възлови кръстовища и пешеходни пътеки.

Освен във Велико Търново, в още 20 населени места на общината деца от и полицейски инспектори се включиха в кампанията в инициативата. Акцията ще се провежда по веднъж през месеците юли, август и септември в населените места.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов