Николай, който уби с юмруци приятелката си и преби авера си, се изправя пред съда

Крими

28-06-2020, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Причина за драмата станали алкохол и ревност

Великотърновският окръжен съд ще заседава идната седмица по дело за жестоко убийство. . Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Велико Търново, с който подсъдимият Николай М. К.  от гр. Горна Оряховица е обвинен в това, че на 10.11.2018 г., в гр. Г. Оряховица, в частен дом, находящ се на ул. „Славянска" №23, умишлено умъртвил Мария Т. П. от гр. Г. Оряховица, чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце по тялото на П., като убийството е извършено по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост.

Със същия обвинител акт Николай М. К. е обвинен в това, че на 10.11.2018 г., в гр. Г. Оряховица, в частен дом, находящ се на ул. „Славянска" №23, чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце причинил на Светльо Д. С. от гр. Г. Оряховица, средна телесна повреда, изразяваща се в причиняване на закрита черепно-мозъчна травма- нараняване, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Убиецът Николай, жертвата му Мария и собственикът на апартамента Светльо си устроили купон с много алкохол и наркотици. В разгара на купона между тримата избухнал скандал, като Николай обвинил гаджето си и приятеля си, че се свалят под носа му. Той се нахвърлил върху двамата и започнал да им нанася удари с юмруци и ритници. От ударите приятелят му паднал на земята със строшен череп, а Мария починала. След като осъзнал какво е сторил, убиецът бързо напуснал апартамента и в продължение на три денонощия се укривал във входовете на жилищни блокове и на други необитаеми места в железничарския си град. След като е обявен за общодържавно издирване и снимката му е разпространена в медиите, той е разпознат от жители на Горна Оряховица, които подават сигнал в полицията. На 12-ти вечерта Николай Кънчев е арестуван в района на автогарата в Горна Оряховица. При ареста той не е оказал съпротива а в районното управление веднага направил пълни самопризнания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов