Пенко Цанков и Милен Георгиев от Ротари клуб – Велико Търново с отличия „Пол Харис”

Животът

28-06-2020, 12:21

Снимка:

Ротари клуб

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проекти за над $500 000 в полза на обществото са реализирали Ротари клубовете в България през последната година

Над 1,170 млн. щатски долара е общата сума на даренията на българските ротарианци, откакто е отделен самостоятелният дистрикт Ротари България 2482. Общата стойност на проектите, които се одобрени за финансиране и се изпълняват от клубовете в България за 2019-2020 година, е за близо 318 000 щатски долара. Голяма част от тях са насочени към майчиното и детско здраве, образованието и възпитанието на подрастващите. Ротари клубовете се включиха активно в борбата срещу епидемията от коронавирус, като дариха апаратура и предпазни средства на много лечебни заведения. Така общо средствата, дарени от ротарианците за различни каузи, надхвърлят $ 500 000.

Това съобщи дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 Митко Минев по време на XIII-ата конференция на организацията с международно участие, чийто символичен домакин беше Ротари клуб - Велико Търново.

Най-големият годишен форум на хуманитарната организация, който се проведе онлайн,  беше открит вчера, а приветствие към всички участници поднесе кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България инж. Даниел Панов, който е и почетен член на Ротари клуб – Велико Търново.

Панов припомни славните страници от историята на Велико Търново - духовната и историческа столица на България, и подчерта ролята на дистрикт гуверньора – великотърновеца Митко Минев, за издигане на престижа на организацията. Кметът благодари и за изключителната дейност на великотърновския Ротари клуб, който е и най-големият в страната, за реализираните десетки проекти в полза на обществото.

Благодарим на всички български ротарианци за доброто партньорство и протегнатата ръка към всички общини, подчерта Панов.

Първата по рода си онлайн конференция, която продължи през целия ден, успешно преодоля изпитанията на техническото обезпечаване за презентациите и дискусиите, и беше гледана от стотици хора от всички точки на света. 

През тази година, въпреки всички изправили се пред нас предизвикателства, доказахме, че сме хора на действието! Намерихме нови начини да подобрим живота в общностите ни, нови начини да вървим напред заедно. И заедно ще продължим да разрастваме нашата организация, за да увеличим приноса на Ротари за нашите местни и глобални общности, посочи в доклада си Митко Минев.

По време на конференцията беше проведена и церемония по прием на трима нови членове на великотърновския Ротари клуб. Своята клетва за безкористна служба на обществото положиха Калоян Пенев, Чавдар Расимов и Лора Стефанова, която е и третата дама в голямото семейство на ротарианците в старата столица.

Отличия „Пол Харис” за особени заслуги към Фондация „Ротари” получиха юристът Пенко Цанков и предприемачът Милен Георгиев от Ротари клуб – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов