Национално състезание за финансиране на стартъпи търси най-добрите идеи и екипи във Велико Търново

Животът

28-06-2020, 15:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Петимата победители от всеки кръг ще се борят с идеи и бизнеспланове за финансиране от 25 000 евро

Национално състезание за стартиращи компании ще даде шанс на иновативните проекти да бъдат финансирани в първия етап от развитието си. Фондът за дялови инвестиции Innovation Capital стартира своята дългоочаквана акселераторска програма – XLRadar, която ще подпомага стартъпи. Предприемачи от цялата страна могат да кандидатстват и да получат шанса да представят своите проекти пред екипа на Фонда и да спечелят инвестиция от 25,000 евро, съобщават от Innovation Capital (Иновейшън Кепитъл).
Състезанието ще се проведе в 5 града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново, но е отворено към стартиращи компании от цялата страна. Петимата победители от всеки кръг ще се борят с идеи и бизнеспланове за финансиране от 25 000 евро от Innovation Capital в началния етап на развитието си.
Във Велико Търново срещата с предприемачи и медии започва в 11 часа утре в Голяма зала на Община Велико Търново.
Експертите на Innovation Capital ще представят условията за финансиране на компаниите, а кандидатите ще получат обратна връзка за бизнес плановете си. Най-добрите проекти ще бъдат поканени на предприемачески лагери, на които екипът на Фонда, ментори и експерти ще помагат на стартъпите да усъвършенстват своите бизнес модели. Всеки от тези лагери ще завърши с демо ден с презентации на отличилите се екипи, както и на петте победители от състезанието по градове, които ще бъдат допуснати директно до тази фаза. Наградите на демо дните ще включват директна инвестиция от 25,000 евро, покана за участие в програмата XLRadar и редица други възможности за финансиране.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов