Царските абитуриентски дефилета на Царевец – хит и в социалните мрежи

Мисия

29-06-2020, 18:46

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

410 000 потребители на Фейсбук видяха изпращането на зрелостниците

Абитуриентските дефилета във Велико Търново, които за първи път тази година бяха на площад „Цар Асен I” и в крепостта Царевец, се превърнаха в хит и в социалните мрежи. Във всеки от трите дни атрактивното изпращане на зрелостниците бе излъчвано на живо в страницата на кмета Даниел Панов във Фейсбук, всяка вечер бе публикуван и обстоен фоторепортаж.

Близо 410 000 потребители на най-популярната социална мрежа са съпреживели емоцията на абитуриентите от старопрестолния град, сочат анализите за аудиторията на всички публикации през последните три дни, свързани с дефилетата. Зрителите са от България, Германия, Гърция, Испания, Великобритания, Франция и др.

Финалът на дефилетата на Царевец бе в неделния следобед - над 270 абитуриенти от шест училища днес преминаха по червения килим в крепостта Царевец, където бяха посрещнати от царя и царицата на средновековния столичен Търновград. Финалът на атрактивните дефилета с историческа възстановка бе отреден за зрелостниците от Старопрестолна гимназия по икономика, Професионална гимназия по електроника, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, Средно училище „Вела Благоева“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ и Спортно училище „Георги Живков“.

Във финалната вечер младите хора и техните учители бяха приветствани и поздравени от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова. Тя пожела на абитуриентите винаги да носят старопрестолния град в сърцата си, да не спират и за миг да мечтаят и да постигнат всяка цел, която си поставят в живота.

Кметът Даниел Панов изказа благодарности на всички хора, ангажирани с организацията и провеждането на абитуриентските дефилета – на работната група от общинска администрация, Регионален исторически музей, Районно управление на полицията, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, актьорите и водещите на церемониите, дежурните медицински екипи, озвучителите, охранителите, ОП „Спортни имоти и прояви“.

„Благодаря и на абитуриентите, които направиха събитието един истински празник“, коментира Панов.

Дефилетата на Царевец, съчетани с атрактивна историческа възстановка, бяха жест към зрелостниците заради отложените във времето изпращания и балове заради епидемията от COVID-19. По червения килим в крепостта преминаха 783 абитуриенти.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов