Инж. Добромир Добрев и Димитър Николов връчиха дипломите на Випуск 2020 на ПГЛПИ „Атанас Буров“

Мисия

30-06-2020, 14:27

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

И тази година в гимназията бяха раздадени забавни награди

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов връчиха дипломите на Випуск 2020 на ПГЛПИ „Атанас Буров“. Това стана на церемония в двора на училището.
С гордост мога да заявя, че от 80 човека се дипломираха 78. Изключително съм щастлив и от трите отлични оценки на матурите. Радвам се, че сте здрави, радвам се, че сте млади. Нека всичко, което сте научили тук, ви послужи и занапред. Аплодисменти за вас и вашите учители, обърна се към всички ученици директорът на училището Георги Иванов. Той припомни на абитуриентите, че винаги могат да разчитат на Община Горна Оряховица в лицето на кмета инж. Добромир Добрев и на председателя на Общинския съвет Димитър Николов.
Това са хората, които могат да помогнат и на вас в утрешния ден, можете да разчитате на тях, напомни Георги Иванов, представяйки специалните гости на церемонията.
Започва най-интересното пътуване в живота ви. Всяко едно пътуване започва с първата крачка. Казват, че първата и последната крачка са най-трудни. Не спирайте да опитвате. Единственият провал в живота е да не опитвате. Понякога провалът може да бъде вашата магистрала към успеха. Ще направите, а и трябва да направите, своите грешки. Казват, че успехът е функция на добрата преценка. Добрата преценка идва с опита, а опитът идва с лошата преценка. Не спирайте да четете, не спирайте да се усъвършенствате, да търсите. Изживейте живота си смислено и красиво. Не всеки може да напише велик роман, но всеки може да го изживее. Бъдете автори и редактори на своя роман. Успех по пътя на живота, пожела на Випуск 2020 председателят на Общинския съвет Димитър Николов.
Пожелавам ви да намерите правилната посока, да следвате своя път, както го е следвал вашия патрон Атанас Буров и да бъдете достойни „Буровци“. Знам, че всеки от вас има своя мечта и тя може би започва да се чертае от тук нататък. Пожелавам на всеки да сбъдне мечтата си, да следва това, което най-много иска и да продължи да съгражда и след завършване на образованието си. На добър път, пожела на абитуриентите кметът инж. Добромир Добрев.
От гимназията пожелаха още на момчетата и момичетата от Випуск 2020 да бъдат оптимисти и да гледат от слънчевата страна на всичко, пред което ще се изправят, да раздават добро и да създават красота, да забравят грешките на миналото и да мислят за бъдещето. Да отделят време за самоусъвършенстване, но най-вече да не забравят годините, прекарани в ПГЛПИ, учителите си и всичко, което са научили от тях не само по предметите, но и за живота.
Не по-малко емоционално бе обръщението на самите абитуриенти към учителите. От името на младите хора го поднесоха Полина Савова и първенецът на випуска Павлин Димитров. Училищните години бяха изпълнени с емоции, вълнения, притеснения. Но и успехи и изненади. Този живот вече ни липсва. Надяваме се сме успели да се отблагодарим за всичко, което училището направи за нас. На тези, които идват след нас, пожелаваме да вярват в себе си и да не забравят откъде са тръгнали. Благодарим ти, Гимназия „Буров“, благодарим ви, учители, надявам се да сме оставили мили спомени във вас. Вярваме, че всичко е за добро, казаха абитуриентите.
И тази година в ПГЛПИ „Атанас Буров“ бяха връчени забавни награди – за най-добър счетоводител, за най-голям поспаланко, за най-верни приятели и др. Спазена бе и традицията за избор на Мис и Мистър Випуск. Лентите бяха връчени на Десислава Димитрова и Виктор Стамов. Традицията спази и тийн радиото на училището, чийто екип също връчи забавни отличия на изявени в определени области и дейности ученици.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов