В деня на абитуриентския си бал Любомира от Свищов завоюва първото място на Националната олимпиада по философия

Мисия

03-07-2020, 07:19

Снимка:

Мария Евтимова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Абитуриентката е приета да учи право в Университета Кеймбридж, в най-стария колеж Питърхаус

На един и същи ден – 27-ми юни,свищовската дванадесетокласничка Любомира Димитрова се яви на Националния кръг на олимпиадата по философия и отпразнува абитуриентския си бал.

Нещо повече, Любомира спечели първо място на Националния кръг и стана Лауреат на Националната олимпиада по философия.

Любомира е писала философско есе, като е разсъждавала по темата: „Красотата не е привидност, не е булото на нещо друго. Самата тя не е явление, а същност, но, разбира се, същност, която сама по себе си остава субстанциална, само когато е забулена“ (Валтер Бенямин „Гьотевият роман „Родства по избор“).

Наричат Любомира „златното момиче“. Тя е носител на отличието „Зрелостник на годината на Община Свищов“. Завърши с пълно отличие СУ”Николай Катранов”- град Свищов. Заслужи три пълни шестици на ДЗИ редовна сесия. Спечели бронзов медал на Международната олимпиада по философия. Спечели специалната награда на МОН в конкурса „Живеем в страната на Ботев”.

Любомира е златен медалист от Азиатската международна математическа олимпиада през 2016.

Спечели бронзов медал от Тайландската международна математическа олимпиада през 2018.

Има завоювани два златни и един сребърен медал от две последователни издания на Международния конкурс за математика и проектиране MITE в Москва, през 2017 и 2018 г.

Има спечелени над 200 медала от регионални, национални и международни олимпиади, състезания и конкурси по математика, български език и литература, английски език, философия, история, физика.

Всичко това е Любомира Димитрова.

Абитуриентката е приета да учи право в Университета Кеймбридж, в най-стария колеж Питърхаус, открит пред далечната 1284 година.

Любомира е вдъхновение за своите връстници и по-малките ученици и доказа за пореден път, че упоритият и целеустремен човек винаги успява и постига целите си, независимо колко трудни за изпълнение изглеждат те. Тя е доказателство, че независимо къде си роден и къде си учил, щом имаш желание, можеш да мечтаеш смело и да постигнеш целите си.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов