Мирослав Генов е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново

Животът

03-07-2020, 14:06

Снимка:

Ротари

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вицепрезидент е Кирил Андреев, секретар е Венелин Иванов, Валентин Михайлов е церемониалмайстор

36-годишният  Мирослав Генов е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново. На специална церемония снощи се извърши смяната на огърлиците между паст президента на клуба Кирил Андреев и Мирослав Генов и така символично беше дадено началото на новата ротарианска година.

Беше обявен и новият борд на РКВТ. Вицепрезидент е Кирил Андреев, секретар е Венелин Иванов, Валентин Михайлов е церемониалмайстор, а Ивайло Цанев е ковчежник.

На тържеството присъства и дистрикт гуверньорът на Д2482 Митко Минев, който на 4 юли  в София ще предаде поста на  своя наследник на най-високата позиция в Ротари България на Илиян Николов.

Мирослав Генов, който е специалист в разработката и доставката на софтуерни продукти,  е член на Ротари клуб – Велико Търново от шест години. Миналата година той беше председател на подкомитета на Фондация Ротари на Дистрикт 2482 България.

Мотото на най-голямата световна хуманитарна организация Ротари Интернешънъл тази година  е „Ротари отваря възможности”. В този контекст основната ми цел като президент ще бъде да отворим възможност Ротари клуб – Велико Търново да реализира втори глобален грант и всички членове на клуба да се сдобият с отличието Paul Harris Fellow, посочи Мирослав Генов.

Припомняме, че през изминалата ротарианска година великотърновските ротарианци именно чрез спечелен глобален грант успяха да реализират най-мащабния си проект „Дишането е живот” и дариха на белодробната болница последен модел видеобронхоскоп, който е изключително необходим на лечебното заведение. Беше беше извършено и обучение на персонала, който ще работи с модерната апаратура.

Миналата година Ротари клуб - Велико Търново, който  със своите 50 члена, е на-големият в страната, отбеляза тържествено своята 80-та годишнина.

Поредица инициативи реализираха ротарианците, които се ползват с високо доверие в обществото заради своята безкористна служба. Клубът се зае с възстановяването на залата във Военния клуб, в центъра на града беше монтиран първият в страната цветен часовник, стартира проектът, насочен към превенция на диабета при децата „Плод за капка кръв”, във връзка с епидемията от коронавирус на областната болница беше дарен нов респиратор и пациентен монитор, и т.н.

 За съжаление, извънредната ситуация заради Covid -19, забави голяма част от дейностите,  но се надяваме да изпълним всичко след нормализиране на обстановката, каза Мирослав Генов.

Девет нови члена са приети в Ротари клуб – Велико Търново през изминалата година, сред които и първите две жени в многогодишната му история. РКВТ подкрепя и своите млади приятели от Ротаракт и Интеракт, които изпълниха важни проекти в полза на обществото.  Снощи беше извършена и ротация на постовете и в двата клуба.

На тържеството бяха отличени ротаринци с особени заслуги за дейността на клуба през миналата година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов