АЛДА създава онлайн пространство за продажба в Европа на ръчно изработени изделия

Велико Търново Лайф

05-07-2020, 14:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Европейската асоциация кани местни занаятчии да се включат в проекта

Европейската асоциация за местна демокрация (АЛДА), която повече от 20 г. работи за укрепване на демокрацията във и извън Европа, създава онлайн пространство за продажба в Европа на ръчно изработени изделия от местни занаятчии. Асоциацията отправя покана към занаятчии да се включат в проекта със свои произведения. Срокът за кандидатстване е 31 август 2020 г.

Оригиналната публикация на АЛДА можете да откриете на адрес:

https://www.alda-europe.eu/newSite/news_dett.php?id=2715, а тук, в текста, можете да се запознаете с основните изисквания.

***

Обявяваме отворена покана за избор на занаяти, оригинални произведения на изкуството и творби с история, като целта ни е да ги рекламираме чрез нашите канали в социалните мрежи и уеб сайта на АЛДА.

***

Цел на поканата: Подпомагане на занаятчии и доставчици, засегнати от кризата, като целта ни е да подберем продукти, които след това да рекламираме и продадем в Европа.

Краен срок: 31 август 2020 г.

Какво търсим: АЛДА търси уникални творби, които не достигат лесно до Европейския пазар и имат своя история. Стремежът ни е да осъществим връзка между занаятчиите и техните потребители и да разкрием какво се крие зад всяко ръчно изработено изделие. Творбите могат да бъдат текстилни изделия, дрехи, аксесоари, декорации за дома, козметика, керамика, бижута и др.

Критерии за избор: Ще избираме творбите на базата на следните критерии:

Занаяти с уникална история (напр. историята на самия занаятчия, неговият опит, локация, контекст, използвана техника);

Съответствие с изискванията за спазване на правилата за използване на нетоксични материали;

Естетичност, оригиналност и уникалност;

Занаятчиите трябва да са от териториите на дейност на АЛДА: Европейски съюз, Западни Балкани, Източно партньорство, регион MENA ( Близкия Изток и Северна Африка);

Ефективност на разходите: с приоритет ще бъдат най-подходящите и висококачествени изделия.

Какво предлагаме:

Подкрепа за персонализиране на продукта (промяна съгласно специфичните изисквания на клиентите) и международна видимост;

Специални комуникационни и маркетингови кампании на онлайн пазара на АЛДА и в социалните мрежи;

Споразумение за сътрудничество със срок на действие от 1 година и възможност за подновяване в зависимост от постигнатите резултати.

Общи условия: Изделията ще бъдат налични за продажба на уеб сайта на АЛДА, като първоначалната цена на продукта ще бъде завишена с 10-15%, за да може АЛДА да осигури устойчивост на своята мисия и проекти. Казано с други думи, нашето послание е: „Подкрепяме местните занаятчии и техните забележителни истории докато  утвърждаваме демокрацията във и извън Европа“.

Докато заплащането на изделията ще се извършва чрез уеб сайта на АЛДА, то тяхната доставка е задължение на самите творци, а клиентите ще бъдат таксувани за транспортните разходи. АЛДА ще заплати на продавача след като бъде достигната сумата от 250 евро.

Как да кандидатствате: Попълнете формуляра (на английски език): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemQE07nvlIWKY370pA0fB3U6bUgtAxG0ZpqdUbTP3geHE8rA/viewform в срок до 31 август 2020 г. От вас се изисква да качите снимки и видео на самия продукт. Формулярът е наличен и на френски език.

Често задавани въпроси:

Какви продукти избирате? Всичко, освен храна. Това включва всякакъв вид бижута, чанти, килими, био козметика, дрехи, декорации и други подобни.

За какво трябва да се разказва в историята? Кой сте Вие, как започнахте своя бизнес и защо се насочихте към производството на този вид продукт? Интересува ни всеки забавен факт, свързан с Вашия продукт и неговата история.

Може ли да участвам с повече от един продукт? Да, определено можете.

Какво ще се случи, ако поискам да прекратя сътрудничеството преди изтичане на годината? Предпочитаме да не прекъсваме нашето сътрудничество преди изтичане на срока от 1 година. Въпреки това, при основателни причини, Ви съветваме да се свържете с нас, за да ни обясните ситуацията и причините да се оттеглите от сътрудничеството и ние ще проявим разбиране.

Колко продукта ще мога да продам за 1 година? Не можем да кажем. Това е експеримент: за първи път създаваме такава възможност и продажбите ще зависят от интереса на потребителите. Това, което можем да кажем със сигурност е, че АЛДА ще стимулира адекватното предлагане на Вашите продукти както в Европа, така и извън нея.

Колко често ще рекламирате продуктите на Вашите платформи? Ние ще създадем съобразени с клиентите канали, за да промотираме пазара на АЛДА и планираме да рекламираме продуктите всяка седмица.

Нямам възможност да направя качествени снимки на изделията си, това ще повлияе ли на Вашето решение? Препоръчваме Ви да направите възможно най-добрите снимки с това, с което разполагате. Може да използвате мобилния си телефон. Важно е да се види и добие качествена представа за самия продукт.

Можете да изпратите (не е задължително) мостра на продукта на адрес:

Ms Sofia Corsi, ALDA
Viale Milano 36, 
36100, Vicenza, Italy



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)