Далия Гюлай с престижни награди от международни конкурси

Велико Търново Лайф

06-07-2020, 11:53

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първи награди от Беларус и Румъния за 8г. търновчанка – възпитаничка на Музикална школа „ New voices” с вокален педагог Десислава Станкова.

На 10-11 юни в гр.  Ласи, Румъния обявиха победителите от Международният онлайн „World voices music fest“.  Събитието подкрепи и насърчи деца таланти в условия, в които целият свят е засегнат от вируса Covid-19. Първият фестивал се проведе във Фейсбук, чрез публикации от състезателите, директно в страницата на групата под формата на домашни клипове. Специалната секция във фестивала беше'' MICHAEL JACKSON TRIBUTE " и участниците имаха честта лично китаристът на краля на попа – Дженифър Батен да ги оценява. В категория “Поп пеене” международно жури определи I награда  за Далия Гюлай с песента на Тодор Колев „ Фалшив герой“.  Далия получи и покана директно да се включи в големия финал на Международния фестивал ′′ Crystal Stars Music Fest“ в гр. Яси Румъния  7-8 ноември 2020г.

От 12 до 15 май в онлайн формат се проведе петото издание на Международният конкурс за изкуства „STAR FLOWERS“  гр. Минск Беларус. Благодарение на новите технологии, креативността изтри границите и даде възможност на таланти от различни точки на света да се запозначт и съревновават заедно. Над 160 участници от повече от 15 държави се състезаваха на живо в YouTube. Пет изпълнители от Музикална школа „ New voices” премериха сили във вокалната надпревара в международният форум и завоюваха призови отличия! Високо квалифицирано жури с председател Глеб Лапицкий – народен артист, генерален директор на държавната институция "Център по култура" Витебск ", директор на дирекцията на Международния фестивал за изкуства „Славянски базар“ в Витебск.  Церемонията по закриване и награждаване се проведе на 18 май онлайн на живо в YouTube. Далия Гюлай бе оценена с  Първа награда! В квалитетното жури имахме и български представител Росица Йорданова – директор на Музикална агенция „ Artvoices“ гр. София и Международният Online Фестивал-Конкурс "ABANICO“ гр. София.

На 3, 4 и 5 юли във Велико Търново се проведе и Международният конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“. Това е първият национален конкурс след пандемията, който събира на живо над 150  участници от цяла България в ДКС „Васил Левски“. Далия Гюлай, беше единственият представител от Велико ТЪрново във Първа възрастова група, който на полуфиналите се класира на Първо място и получи честта да се бори на финалите, където спечели Втро място, купа и диплом. „Конкурсът се проведе при строги хигиенни мерки и редовна дезинфекция.“ сподели вокалният и педагог  Десислава Станкова. Проявата се проведе под патронажа на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов. Конкурсът е включен и в културния календар на Министерство на културата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)