Наградиха 19 редовни данъкоплатци на община Елена

Мисия

10-07-2020, 18:51

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 9000 приходни квитанции участваха в томболата

Известни са имената на редовните данъкоплатци, спечелили предметни награди от томболата, която община Елена организира за първи път с цел да стимулира хората да платят данъците за тази година с 5 % отстъпка в определения срок, както и редовните данъкоплатци за минали години.

Заради извънредното положение във връзка с COVID-19, срокът за ползване на отстъпката беше удължен до 30 юни. Над 9000 приходни квитанции участваха в разпределението на 19 награди от томболата. Печелившите бяха изтеглени в присъствието на нотариус Цончев и комисия от отдел „Местни приходи“ в община Елена.

От там информират, че е по-голям броят на предплатилите до 30 юни за цялата 2020 година данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства. Безспорно инициативата на общината е стимулирала гражданите да платят данъците си с отстъпка и да има добра събираемост на приходите в трудните за всички месеци на извънредното положение и извънредната епидемиологична обстановка.

Община Елена благодари на всички съвестни и редовни данъкоплатци и апелира към длъжниците да бъдат коректни и да не отлагат дълго във времето плащането на задълженията си.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов