Набират се кандидатури за награда на ЮНЕСКО за насърчаване самостоятелния живот на хора с увреждания

Животът

12-07-2020, 09:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Всеки награден ще получи диплома и сумата от 20 000 щатски долара

Министерството на труда и социалната политика набира кандидатури за наградата на ЮНЕСКО за проекти, насърчаващи самостоятелния живот на хората с увреждания с помощта на информационните технологии. Целта на конкурса е да отличи постиженията на отделни хора, институции, колективи или организации, които работят за подобряване живота на хората с увреждания чрез прилагането на цифрови технологии и използването им за улесняване на достъпа до информация и усвояване на нови знания. 

По предложение на международно жури, съставено от експерти в развитието на политиките за хората с увреждания, генералният директор на ЮНЕСКО ще излъчи двама лауреати на наградата по време на Международния ден на хората с увреждания, който се чества на 3 декември. Всеки награден ще получи диплома и сумата от 20 000 щатски долара. Кандидатурите следва ще бъдат предложени от държавите-членки, след консултации със съответните Национални комисии за ЮНЕСКО или неправителствени организации, поддържащи официални отношения с ЮНЕСКО.

Кандидатите следва да попълнят формуляр на английски или френски език и да го изпратят най-късно до 30 юли в Министерството на труда и социалната политика. Формулярът може се изтегли от следния линк: http://fr.unesco.org/prizes/digital-empowerment. Повече информация за конкурса може да видите тук: https://www.mlsp.government.bg/konventsiya-za-pravata-na-khorata-s-uvrezhdaniya-na-oon.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов