Огнеборци спасиха две къщи от изпепеляване в Търновско

Животът

12-07-2020, 11:08

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Разследват умишлен палеж на лек автомобил в Стражица

Огнеборци са спасили две къщи от изпепеляване днес призори във Великотърновска област. Около 5 часа лумнал пожар в стопанска постройка в павликенското село Горско Калугерово. Стопаните усетили бушуващата стихия и подали сигнал на телефон 112. Пламъците бързо се разпрострели и обхванали цялата сграда. Изгорели са около 20 кв.м. покрив и 5 кубика дърва за огрев. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите, къщата е спасена. При огледа се оказало, че причина за пожара е късо съединение в ел. инсталацията на стопанската сграда.

По същото време спасители са били вдигнати по тревога в Стражица след като местни жители алармирали, че гори къща. Огнеборците успели бързо да локализират пожара и спасили от унищожаване дома на самотно живеещ старец. Оказало се, че в неделната сутрин, обитателят включил котлон, но забравил да махне натрупани върху него вестници и покривка. Те пламнали и опушили част от стаите на жилището.

Полицията разследва и умишлен палеж на лек автомобил "Ауди-А 6" в лясковското село Джулюница. Около 4 часа сутринта в неделя колата, която била паркирана на улицата пред дома на собственика, лумнала в пламъци. Той подал сигнал на телефон 112, но въпреки усилията на пожарникарите, возилото е напълно изгоряло. На място са пристигнали криминалисти, които правят огледи и установят причините за инцидента.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов