Започва ремонт за решаване на дългогодишен проблем с водоснабдяването на село Въглевци

Мисия

15-07-2020, 12:22

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес, 15 юли 2020 г. се проведе работна среща във връзка с началото на ремонтните дейности по решаване на проблема с водоснабдяването на село Въглевци.

В срещата участваха заместник кмета на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, експерти на ВиК „Йовковци“ и кметският наместник на населеното място.

По време на срещата са набелязани конкретни мерки и срокове за начало на ремонтните дейности. От утре активно започват възстановителни работи по подмяна на компрометираните водопроводни участъци. Дейността трябва да приключи до седмица. По време на ремонтите за всички жители на Въглевци е осигурена питейна вода с водоноски, която ще бъде доставяна до домовете на жителите със съдействието на кметският наместник.

В рамките на ремонтните дейности ще бъде поправен резервоар с вместимост от 30 кубически метра, захранван от местен водоизточник. Той ще бъде почистен и след вземането на проби и извършването на обстоен анализ на качеството на питейната вода той ще бъде използван като компенсиращ системата на водоподаването.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов