Фестивалът „Лято, кукли и приятели”е домакин на „Карлсон, който живее на покрива” във Велико Търново

Велико Търново Лайф

15-07-2020, 13:43

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието е част от календара на културните събития на Общината

На 18 юли, събота, от 11.00 часа на откритата сцена  „Арт Лято” до паметника „Асеневци” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ ще бъде домакин на третия спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. Входът е свободен!  

„Карлсон, който живее на покрива” е спектакълът, който ще представи Театър „Карлсон” (София) на търновска сцена. Постановката, сценографията и куклите са на Мария Банова, а музиката – на Димо Стоянов – ПИФ. В спектакъла участват Неделчо Неделчев и Милена Мавродинова.

Когато се чувстваш самотен, когато много искаш да имаш приятел,  Карлсон, който живее на покрива, решава да кацне в твоята стая. И тогава всичко в света около теб се променя! Спектакъл за едно приятелство, което прекрачва границата на реалността и ни пренася в чудния свят на фантазията. Чудесно е да имаш приятел, който живее на покрива и повтаря: „Спокойствие и само спокойствие…”

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитието е част от календара на културните събития на Общината.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)