Две фирми кандидатстват по проекта за реконструкция и модернизация на парк „Градска градина“ в Горна Оряховица

Мисия

15-07-2020, 15:12

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общата му стойност е 1 473 685,56 лв. безвъзмездна финансова помощ

Две фирми са подали документация за извършване на строително-ремонтните дейности по проект за реконструкция, модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на парк „Градска градина“. Кандидатите са „Джъмбо 33” ООД – Велико Търново и „Енел строй” ООД – Горна Оряховица. Офертите им бяха отворени, а процедурата по ЗОП за избор на изпълнител продължава с работата на комисията, чийто председател е заместник-кметът инж. Деница Коева. Комисията, която ще разгледа офертите има три месеца срок за да приключи работа, но тъй като участниците са само двама е възможно да е готова с избора и по-рано.
Проектът „По-добра паркова среда в гр. Горна Оряховица“, по който ще се реновира парк „Градска градина“ е част от инвестиционната програма на Община Горна Оряховица и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Договорът с Управляващия орган бе подписан на 9 юли. Общата му стойност е 1 473 685,56 лв. безвъзмездна финансова помощ, от които 1 252 632,73 лв. (85%) са от Европейския фонд за регионално развитие, а 221 052,83 лв., или 15%, са национално съфинансиране.
Парк “Градска градина” е разположен на площ от 30 дка и от създаването му не са правени съществени промени, а по-голяма част от алеите се нуждаят от ремонт.
Проектът предвижда монтирането на нова паркова мебел, нови алеи, енергоспестяващо и декоративно осветление, система за видеонаблюдение. Ще се изградят но детски площадки за различни възрасти, фитнес на открито, комбинирано игрище тенискорт и други атракциони. Ще се обособи централен площад с фонтан, както и площадка с фонтан и розариум за тихи игри и занимания. Предвидени са места за разполагане и на химически тоалетни. Парковата среда ще бъде адаптирана за ползване и от хората с увреждания.
След фитосанитарна експертиза ще бъде преценено кои растителни видове ще се запазят и какви нови дървета и храсти могат да бъдат засадени в парковото пространство.
Времетраенето на проекта се предвижда да бъде 30 месеца.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)