Етърки с бронзовите медали в „А” група – жени

Спорт

19-07-2020, 11:18

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отличията им бяха връчени след последния мач за сезона от дежурния делегат на БФС Петко Павлов

Футболистките на „Етър” спечелиха бронзовите медали в първенството на „А” група при жените, съобщи etarvt.bg. Възпитаничките на треньора Валентин Витанов станаха за трети път в историята на клуба бронзови медалистки.

Отличията им бяха връчени след последния мач за сезона срещу „Локомотив” (Стара Загора) от дежурния делегат на БФС Петко Павлов, който им пожела още по-високи отличия догодина. За третото си място тимът получи и красива купа от футболната централа.

„Етър” завършва сезона с актив от 11 победи и 5 загуби, голова разлика 49:21 и 33 точки. Последният им мач срещу „Локомотив” (Стара Загора) не бе успешен и те загубиха с 0:4, но той на практика беше без значение, тъй като основният им конкурент за среброто „Локомотив Пълдин” (Пловдив), който им водеше с 1 т., спечели у дома с 2:0 над „Севлиево лейдис”.

„Болярките” имаха куп проблеми преди мача, като отсъстваха основни състезателки като капитанът Лора Петрова, Тодорка Златкова, и се явиха за двубоя само с 11 състезателки, а след контузията на Спасимира Евстатиева след почивката доиграха мача с десет души.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов