Собственици на училищни лафки не искат да плащат наеми през ваканциите и при дистанционно обучение

Мисия

21-07-2020, 12:02

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Молбата им ще бъде разгледана от Великотърновския общински съвет

Собственици на лафки в училищата на територията на община Велико Търново искат да бъдат освободени от плащане на наем по време на лятната ваканция, както и при възникване на необходимост от дистанционно обучение на учениците. Молбата е придружена с подписка и ще бъде разгледана идната седмица на заседание на Великотърновския общински съвет.

„От началото на календарната година до настоящият момент в училищата имаше две принудителни грипни ваканции, след което настъпи пандемията от COVID 19 и до края на учебната година (30.06.) учениците

не бяха допуснати до училищата. В тази връзка почти сто процента от стоката беше бракувана, поради изтичане срока й на годност, тъй като същата е бързооборотна. Съгласно нормативната уредба в ученическите бюфети се продават само строго определени храни и само 100% натурални напитки. В тази връзка и с оглед заложените в договорите за наем задължения, молим да вземете следното решения:1. За периода от 15.05.2020г. до 30.06.2020г., когато учениците не бяха на училище, а лавките не осъществяваха търговска дейност, да бъдем освободени от дължим наем за този период.2. За периода от 01.07.2020г. до 15.09.2020г., когато учениците са в лятна ваканция, поради неосъществяване на търговска дейност, молим да бъдем освободени от дължим наем за този период.3. За в бъдеще, ако училищата по някакъв повод минат временно или постоянно на дистанционно обучение, за този период да бъдем освободени от плащане на наем.” – се казва в прошението на търговците, адресирано до местния парламент.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов