Вотът на недоверие не успя, кабинетът „Борисов – 3” остава

Животът

21-07-2020, 12:34

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Петият вот на недоверие към правителството не мина в парламента. С наличие на кворум, председателят Цвета Караянчева откри заседанието на Народното събрание, за да подложи на гласуване вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”. Вотът бе отхвърлен с 237 гласували. "За" - 102, "Против" - 124 и "Въздържали се" - 11. При обявяването на резултатите от гласуването депутатите на БСП напуснаха залата.
Вотът на недоверие към кабинета "Борисов 3" беше внесен от 77 народни представители от "БСП за България" заради "провала в политиката за противодействие на корупцията".
Това е пети опит на социалистите да свалят правителството и втори по темата за корупцията. Депутатите вече проведоха двучасови дебати, отново заседавайки извънредно в началото на седмицата, на фона на нестихващите граждански протести в София и други големи градове на страната.
Министър-председателят Бойко Борисов не присъства на вота, защото все още пътува към България след срещата за бюджета на ЕС, където България получи европейски средства в размер на близо 29 млрд. евро до 2027 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов