365 са свободните места в гимназиите в областта след второто класиране

Животът

23-07-2020, 14:02

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Попълването им ще продължи до 27 юли

365 са свободните места в гимназиите в област Велико Търново след второто класиране. Заявления за участие в трети етап на класиране бъдещите осмокласници могат да подават онлайн или в гнездото - ОУ „Бачо Киро” – Велико Търново в периода 24-27 юли 2020 г. В училището - гнездо могат да се подават документи на 24.07 и 27.07.

В заявлението за трети етап на класиране ученикът може да промени и пренареди желанията си, съобразно с обявените незаети места след втори етап на класиране, като не запазва мястото си от по-преден етап на класиране.

Учениците, които не са приети на първо и второ класиране или не са участвали досега в класирането, могат да подадат заявление за участие в трето класиране.

Учениците, които са се записали на първо или второ класиране в училищата, в които са приети, но са изтеглили оригиналните си документи от училището, където са записани, могат да подадат заявление за участие в трето класиране, но само в училището-гнездо. Не могат самостоятелно да подадат заявление за участие в трето класиране електронно. При подаване на заявлението представят оригинал на свидетелство за основно образование.

При изтегляне на документите, учениците не запазват местата, на които са били приети!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов