Доживотен затвор за Димитър, който брутално изнасили и уби 70-годишната баба Петра

Крими

23-07-2020, 16:14

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Убиецът трябва да плати и 60 000 лв. обезщетение на близките на жертвата

Окръжен съд – Велико Търново постанови доживотен затвор при първоначален „специален“ режим за Димитър Георгиев, който  6.12.2018 г. в гр. Бяла черква, брутално изнасили и уби 70-годишната баба Петра.

Вечерта на Никулден Димитър бил на гости у познат, където празнували имен ден. Наливал се с ракия и бира, пушил заедно с компанията цигара марихуана. След като си тръгнал, прибирайки се към дома си, минал покрай къщата на баба Петра, която познавал и знаел, че живее сама.

Влязъл в двора, почукал на вратата и се скрил. Когато възрастната жена излязла, Димитър се показал и я съборил на земята с юмрук в лицето. Притиснал с ръка устата и носа й, за да не вика, и я насилил. После си тръгнал, оставяйки жертвата си да лежи неподвижно на земята. По пътя влязъл в къщата на друга възрастна жена, но тя се развикала и Димитър избягал.

Съдът осъди подсъдимия и да заплати на Д. Н. Б. и на М. Н. К., сумата от по 30 000 лева на всяка от тях, представляваща обезщетение за причинените неимуществени вреди в следствие на престъплението, ведно със законната лихва от 06.12.2018 г. до окончателното й изплащане, като отхвърли разликата до предявените граждански искове от по 150 000 лева, като неоснователни.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок, считано от днес.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов