Първи офицерски пагони ще получат днес курсантите от 142-ри випуск „Добруджански“ на НВУ

Мисия

24-07-2020, 08:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тържествената церемония ще се състои на ритуалния плац в Университета

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев ще присъстват днес на официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от 142-ри випуск "Добруджански" на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ във Велико Търново. Тържествената церемония ще се състои на ритуалния плац в Университета. На нея ще бъдат връчени и свидетелствата на кадетите от Професионалния сержантски колеж.
През настоящата учебна година НВУ завършват 91 курсанти, обучавани по 15 военни специализации. На всички тях ще бъде присвоено първо офицерско звание „лейтенант” и ще получат образователно-квалификационна степен „бакалавър” по военна и гражданска специалност.
Първенец на випуск „Добруджански” е лейтенант Давид Енчев -специализация „Разузнаване”. Той завършва със среден успех от курса на обучение „Отличен“ 5.77 и от държавните изпити „Отличен“ 6.00.
83-ма са кадетите, завършващи Професионалния сержантски колеж. Отличник на випуска в дневната форма на обучение е младши сержант Стефан Хаджидимов, а в задочната форма - младши сержант Мария Танева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов