Три пъти за денонощие огнеборци гасят стърнище в Бяла черква

Животът

28-07-2020, 15:03

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Парична санкция грози собственика на земята

В рамките на 24 часа огнеборци от РС „ПБЗН“ – Павликени са реагирали на три сигнала за пожар в едно и също стърнище в землището на Бяла черква, с намиращи се в близост други земеделски имоти и къщи. След последния сигнал тази сутрин местопроизшествието е посетено от директора на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев и ръководството на полицейското управление в Павликени. От направения оглед е констатирано, че след като е пожънато мястото, не е направено нужното заораване и не са спазени изискванията по Наредбата за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделски земи. Тези действия на недобросъвестни земеделски производители, обаче създават изключително много затруднения в работата на пожарните служби. 
На собственика ще бъде съставен акт от Пожарната. Уведомен е и Държавен фонд „Земеделие“, който също ще вземе отношение по случая.
От РД „ПБЗН“ – В. Търново призовават земеделските производители в областта да спазват разпоредбите и изискванията и да не нарушават правилата, защото подлежат на строги санкции.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов