29 657 лв. е дала община Велико Търново през 2019 г. за маркировка на пешеходните пътеки

Мисия

31-07-2020, 08:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

29 657 лв. е дала община Велико Търново през 2019 г. за маркировка на пешеходните пътеки и техните елементи. 14 451 лв. е бил разходът за пътеките с акрилна боя, а 15 206 лв. са дадени за маркировката със студен пластик. Това съобщи кметът на общината инж. Даниел Панов в отговор на питане, направено от Елена Чамуркова, общински съветник от групата на „Демократична България“.

Поддръжката на хоризонталната пътна маркировка и вертикалната сигнализация на пътната мрежа и дейностите по организацията на движението в общината е възложена на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“.

Маркировката тип студен пластик се полага на местата с натоварен трафик, а на местата с по-слабо движение маркировката е с акрилна боя, допълни още инж. Панов и подчерта, че всяка новозакупена партида е придружена със сертификат и отговаря на техническите изисквания. Пешеходните пътеки с положена маркировка тип студен пластик издържат 3 г., като при нарушена структура се почиства похабената повърхност и се нанася нов слой. Тези, при които е използвана акрилна боя, се обновяват два пъти годишно – след зимния сезон и преди началото на учебната година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов