„Лятно кино под звездите“ в Търново днес представя „18% сиво“

Велико Търново Лайф

01-08-2020, 12:13

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„18% сиво“ – филмът по едноименната книга на Захари Карабашлиев, е готов за среща с великотърновската публика тази вечер от 21 ч. в парк „Марно поле“. Прожекцията е част от програмата на „Лятно кино под звездите“.  Това е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Чучков след „Тилт“ от 2011 г. В главните роли са Рушен Видинлиев и Доля Гавански.

Следвайки своята мечта, влюбените Захари и Стела се преместват от Варна в Лондон. Но оцеляването им там не е толкова лесно, и когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща редица необикновени  хора. По пътя той разкрива истината за своята изгубена любов и в крайна сметка го довежда до неудобни открития за самия него.

„Това е филм за любов, мечти, загуба, оцеляване и надежди, и пак за любов – казва режисьорът и продуцент Виктор Чучков. –  Откъде сме и какво не ни стига тук? Какво ни кара да се преместваме на друго място и какво търсим? История за всеки човек. Как градим отношенията ни между мъж и жена при нови условия и в променен свят. Тези теми не само силно докосват над два милиона български семейства, които имат близки и роднини извън страната ни, но по принцип и чувствителността на съвременния човек, който търси себе си в един несигурен свят. Едновременно с това филмът е актуален поглед и върху противоречива Европа.“

„18% сиво“ е копродукция между България, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия. Заснет е на локации в седем държави – България, Великобритания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия и Унгария. Кадрите са от Варна, Лондон, Брайтън, Дувър, Тийлт (Белгия), Ваймар, Лайпциг и Берлин. Оператор е Ненад Бороевич.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)