Финансират седем училища в областта по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ - velikotarnovo.utre.bg

Финансират седем училища в областта по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“

04 август 2020, 20:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Министерството на образованието одобри училищата в страната, които ще получат финансиране по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“. За област Велико Търново това са седем училища.

Природо-математическа гимназия "Васил Друмев" във Велико Търново и Свищовската професионална гимназия "Алеко Константинов" ще получат субсидия от по 300 000 лв., а свищовското Средно училище "Димитър Благоев" – 297 000 лв. Трите учебни заведения са в групата на големите училища, като разпределението е съобразно броя на възпитаниците.

Средно училище "Владимир Комаров" в старата столица ще получи за STEM среда 49 912 лв. Професионалната гимназия по електроника "Александър Степанович Попов" ще бъде финансирана с 50 000 лв. Субсидията за Професионалната гимназия по лека промишленост и икономика "Атанас Буров" в Горна Оряховица е 39 600 лв. 45 000 лв. ще получи Професионалната държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" в Свищов.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета